НОВИНИ

Кобе Брайънт загина при катастрофа с хеликоптер в Калифорния

Загина легендата на НБА Кобе Брайънт. Баскетболната звезда и неговата дъщеря са сред 9-те жертви на катастрофа с хеликоптер в щата Калифорния. Скърбят не само в Америка, но и всички спортни фенове по света.

bnt avatar logo
от БНТ
21:56, 26.01.2020 (обновена)
Чете се за: 00:43 мин.
По света

41-годишният Брайънт и 13-годишната му дъщеря Джиана пътували с частен хеликоптер, който паднал в хълмист район на около 60 километра от Лос Анджелис. Машината избухнала в пламъци. Полицията разследва причините за катастрофата.

Американецът има 4 дъщери от съпругата си Ванеса - Джиана, Бианка, Наталия и едва няколко месечната Капри.

Новината за смъртта на баскетболната легенда предизвика широк отзвук в социалните мрежи, като редица обществени личности изразиха своите съболезнования и подкрепа към опечалените близки. Сред тях са президентът на Съединените щати - Доналд Тръмп, както и бившият такъв Барак Обама.

Трагичната вест е достигнала до бившите съотборници на Брайънт от Лос Анджелис Лейкърс при прибирането им от мач във Филаделфия, а камери уловиха сълзите на звездата на езерняците Леброн Джеймс. Само няколко часа преди катастрофата, в последния си пост в Туитър, Коби поздрави Джеймс, който го изпревари по отбелязани точки в НБА.

В своята звездна кариера Мамбата има 5 титли от Националната баскетболна асоциация като 2 пъти е избиран за най-полезен играч на финалите. Участва в 18 мача на звездите. С отбора на Съединените щати е двукратен олимпийски шампион.

Шокът от загубата на баскетболната звезда се пренесе и на наградите "Грами". Церемонията се провежда в спортен комплекс в Лос Анджелис, където премина кариерата на Брайънт.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Породисти коне изгоряха при палеж във Врачанско
Породисти коне изгоряха при палеж във Врачанско
Капитан на кораб засне танц на кашалоти
Капитан на кораб засне танц на кашалоти