НОВИНИ

Пет души пострадаха при верижна катастрофа на автомагистрала "Марица"

Верижна катастрофа затвори за часове автомагистрала „Марица" при отбивката за Свиленград в посока Турция. Заради гъстата мъгла две леки коли са се удари в тир. Пострадаха петима души.

bnt avatar logo
от Ваня Петкова
20:20, 26.01.2020
Чете се за: 00:45 мин.
У нас

Инцидентът стана около 10 часа тази сутрин. Тогава лек автомобил се удря в тир, който се пристроява на дългата опашка от чакащи да преминат границата с Турция камиони. В колата пътува семейство от Кърджали, което отивало на пазар в Одрин. Шофьорът твърди, че е карал бавно.

Освен шофьора, са пострадали и две жени, мъж и две деца, които са прегледани в болницата в Свиленград, но няма опасност за живота им. Минути след тази катастрофа, става и още една. Друг шофьор, за да избегне ударените коли, свива вдясно, но се забива в тира. Водачът сподели, че е шофирал със 100-120 километра в час.

Радослав Ананиев: Много гъста беше мъглата. 50 метра не се виждаше. В последния момент видях хората, бяха тук зад колата. Просто трябваше да ударя хората, нямаше как да избягам и тръгнах да бягам вдясно и вдясно беше другият тир, червеният, който нямаше как да отбегна.
Ст. инспектор Паско Пасков, началник група в сектор Пътна полиция-Хасково: Най-вероятната причина за ПТП-то е несъобразена скорост с атмосферните условия при гъста мъгла. Към момента има образувано досъдебно производство и се извършва оглед на местопроизшествието.

Часове наред магистралата бе затворена, а полицаи регулираха движението. Леките коли се пропускаха по стария път през Свиленград към граничния пункт.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Крайната десница в Италия очаква нова изборна победа
Крайната десница в Италия очаква нова изборна победа
НАП няма да отложи наредбата, предизвикала протести на ресторантьорите
НАП няма да отложи наредбата, предизвикала протести на ресторантьорите