НОВИНИ

Пламен Димитров: Бюджет 2017 е прекалено рестриктивен

Президентът на КНСБ Пламен Димитров определи Бюджет 2017 като прекалено рестриктивен. От конфедерацията ще настояват да бъдат ревизирани разчетите за изпълнението на Бюджет 2016 в разходната му част и така да бъдат освободени около 500 милиона лева, с които да се увеличат възнагражденията в бюджетната сфера през следващата година.

bnt avatar logo
от БНТ
17:53, 15.11.2016
Чете се за: 00:27 мин.
У нас

Лидерът на синдиката смята, че в режим на управляема криза, в каквато се намираме в момента, не може да има катаклизми в икономиката. Той добави, че ако не се приеме бюджетът за следващата година, няма да се осъществят увеличенията, които вече са заложени и обезпечени.

Пламен Димитров - президент на КНСБ: "Ние продължаваме да мислим, че увеличението на заплатите на работещите в бюджетната система могат да бъдат гарантирани в рамките на тези 500 милиона лева, увеличение с поне 10 процента и то целево избирателно като се започне с тези, които са най-уязвени, работещи в културата, работещи в институции, където хората имат по две висши образования, знаят по два езика и получават 450-500-лв. Увеличение на заплатите на работещите в социалните заведения, там спокойно могат да бъдат повишени заплатите с 25%, да се увеличат с 20% заплатите на работещите в спешната помощ".
Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Дупка в асфалта остави курорт без вода за ден
Дупка в асфалта остави курорт без вода за ден
Разпитаха свидетели по делото за рухналата сграда на столичната ул. Алабин
Разпитаха свидетели по делото за рухналата сграда на столичната ул. "Алабин"