НОВИНИ

Плевнелиев: Терорът в Ница е посегателство срещу основите на цивилизацията

Президентът Росен Плевнелиев остро осъди акта на терор в Ница, при който бяха убити и ранени десетки невинни граждани, включително деца, съобщиха от прессекретариата на държавния глава. В съболезнователна телеграма до президента на Франция Франсоа Оланд българският държавен глава заявява, че подобни прояви на жестоко насилие и омраза са абсолютно недопустими и не могат да бъдат оправдани по никакъв начин.

bnt avatar logo
от БТА
10:46, 15.07.2016
Чете се за: 00:25 мин.
По света
плевнелиев терорът ница посегателство основите цивилизацията

"Република България е разтърсена и категорично и остро осъжда това посегателство срещу основите на нашата цивилизация. Този потресаващ акт на безпомощност показва, че трябва да останем единни и решителни в борбата си срещу заплахите на терора. Наш общ дълг е да обединим усилията си и да работим за изграждането на един по-сигурен и мирен свят", заявява президентът Плевнелиев.

Държавният глава изразява от името на българския народ и от свое име съболезнования на близките на жертвите и изразява надежда за бързо възстановяване на пострадалите. "В този труден за френския народ момент тъжим заедно с Вас за загиналите. Убеден съм, че ще останете непоколебими в усилията си отговорните за това нечовешко дело да бъдат разкрити бързо и да понесат цялата строгост на закона", посочва още президентът Плевнелиев.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Събират средства за ремонт на храма в Сушица
Събират средства за ремонт на храма в Сушица
Френският президент Франсоа Оланд удължи извънредното положение с 3 месеца
Френският президент Франсоа Оланд удължи извънредното положение с 3 месеца