НОВИНИ

Пловдив събира на едно място любители на дроновете

В Пловдив ще бъдат показани най-зрелищните и креативни филми, снимани с дрон от цял свят. Това ще стане по време на Първия международен дрон фест в България. Той ще се проведе на 19 и 20 август на Римския стадион. В събитието участват филми от 30 държави.

bnt avatar logo
от Златка Далчева
09:33, 16.08.2016
Чете се за: 00:30 мин.
Още

Новите технологии все повече навлизат в ежедневието ни. Когато обаче се използват с креативна цел, създаването им се осмисля, смята организаторът на дрон фестивала в Пловдив Петьо Петков.

Петьо Петков - организатор на фестивала: "Това да вдигнеш дрон и да покажеш нашето всекидневие, нашето еднообразие от горе от птичи поглед предлага съвсем друга динамика и красота на света".

Темите, представени във филмите, са разделени в шест категории.

Петьо Петков - организатор на фестивала: "Едната категория е за природа, другата за градове, имаме разказ-история, екстремно диво, спорт и култура. И един раздел се оставили специално за български дронисти".
;

30 филми, подбрани от международно жури ще бъдат прожектирани тук на Римския стадион.

Председател на журито е аниматорът Златин Радев, номиниран за Оскар за анимацията "Консервфилм". Освен от специалисти, лентите ще бъдат оценявани и от публиката, която може да избере своя любим филм.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Нови работни места в Банско
Нови работни места в Банско
Новата система за проверка на данъчни задължения предизвика интерес и от Англия
Новата система за проверка на данъчни задължения предизвика интерес и от Англия