НОВИНИ

Политически реакции след отказа на Борисов да се срещне с македонския президент

От БСП определиха отказа на премиера за среща с македонския президент като намеса във вътрешния спор в Македония. Според Обединените патриоти пък, решението на Борисов е правилно, и е в подкрепа на правителството в Македония и премиера Зоран Заев, които са се ангажирали с решаване на проблемите на Балканите.

Надежда Василева
от Надежда Василева
19:07, 14.06.2018
Чете се за: 00:33 мин.
У нас
Кристиян Вигенин, "БСП за България": Това е една доста директна намеса в един вътрешен спор в република Македония. Този отказ си го обяснявам с това ,че само преди ден пък македонският президент отказа да коментира споразумението между Гърция и република Македония за името с македонския премиер. В края на краищата смятам, че посланието трябва да е по-позитивно и от моя гледна точка премиерът трябваше да обясни на президента, че ситуацията в република Македония изисква повече разум, мъдрост, по-силен ангажимент за търсене на решение, а не политически демонстрации, на каквито бяхме свидетели вчера.

Юлиан Ангелов, "Обединени патриоти": Мисля, че този знак иска да покаже, че България не е съгласна с тази политика ,която се водеше от Македония до преди една година, която за съжаление президентът на Македония продължава да изпълнява. А това е политика, която беше водена повече от 10 години, насочена срещу всички съседи на Македония. Насаждане на език на омраза, насаждане на проблеми и нерешаване на тези проблеми десетилетия наред.
Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Здравният министър Кирил Ананиев: Няма наложени ограничения за лъчелечение
Здравният министър Кирил Ананиев: Няма наложени ограничения за лъчелечение
Борисов в Рамала: България подкрепя всички инициативи за мира в Близкия изток
Борисов в Рамала: България подкрепя всички инициативи за мира в Близкия изток