НОВИНИ

Посланикът на Израел у нас се срещна с патриарх Неофит​

„Бихме направили всичко, което е по силите ни за Църквата, която направи толкова много за нашия народ. Винаги ще сме ви признателни” – заяви посланикът на Израел у нас по време на срещата си с предстоятеля на Българската православна църква - патриарх Неофит. Тя подчерта, че делото на БПЦ за спасяването на българските евреи и за мобилизирането на българската общественост в защита на еврейската общност в страната ни има определяща роля за отношенията между двете страни – Израел и България.

посланикът израел нас срещна патриарх неофит​
bnt avatar logo
от БНТ
14:18, 01.02.2017
Чете се за: 00:31 мин.
У нас

Нейно Превъзходителство г-жа Ирит Лилиан, посланик на Израел в България бе приета днес от Негово Светейшество Българския патриарх и Софийски митрополит Неофит.

Нейно Превъзходителство каза, че държавата Израел приветства номинацията на Българската православна църква за Нобелова награда за мир и че такова отличие за БПЦ би било много силно послание, от което човечеството днес се нуждае, за състрадание към страдащите и преследваните, и знаково за ролята на Църквата като фактор на мира и разбирателството между народите.

Двете страни се съгласиха, че омразата е най-ужасния враг на човечеството и осъдиха злото, което използва религията, като свое знаме, а същевременно потъпква всички ценности, които са скъпо достояние на нашата цивилизация.

„Огромно удоволствие е за мен да посещавам православните храмове и манастири в България” – сподели г-жа Ирит Лилиан, която е „бакалавър“ по Археология и древни култури, от Университет в Тел Авив.

По време на визитата тя бе придружавана от г-жа Иман Амаша, заместник-ръководител на мисията.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Мъжът, взел заложници в Истанбул, заплашва да се самоубие
Мъжът, взел заложници в Истанбул, заплашва да се самоубие
В Кюстендил почетоха 135 години от рождението на Владимир Димитров-Майстора
В Кюстендил почетоха 135 години от рождението на Владимир Димитров-Майстора