Премиера на пиесата "Белла Фигура" в театър "Българска армия"

Постановка, сваляща маските във всекидневието. Това предлага театър "Българска армия" с пиесата "Белла Фигура". Премиерата е днес, а зад кулисите надникна Татяна Йорданова.

от Татяна Йорданова
12:46, 15.10.2018
Чете се за: 00:36 мин.
Още

Това е постановка за постановките, които сами измисляме в ежедневието си. Името на театралната постановка е "Белла фигура" - италиански израз, който означава да правиш добро впечатление в обществото.

Антон Угринов, режисьор: В стремежа си да спечелим одобрението на другите, да се харесаме на другите ние много често започваме самите ние да не се харесваме.

Надникваме в сюжета и откриваме любовта на една любовница. В ролята е Гергана Плетньова. А в тази пиеса любовницата не е непременно лош герой.

Гергана Плетньова: Любовницата е човек, който обича също. независимо дали тази любов е грешна от гледна точка на обществото и морала на хората - тя е любов и съществува.

Това е комедия, но не не съвсем.

Антон Угринов, режисьор: Смешна трагедия за суетата, за страха, за обичта и предразсъдъците.
Георги Къркеланов: Това са т.нар. скрити неща, нещата, за които не се говори, подминаваме.

И ако не вярвате, че в театъра може да бъде вкарана кола, а на сцената да има тоалетна, то 15 и 24 октомври са дните, в които можете да се убедите в обратното.

Стефка Янорова: Елате да видите това представление. Да спрем да се държим като глътнали бастуни, а да се наслаждаваме на живота такъв какъвто е.
Свали приложението BNТ News
Свали приложението BNТ News
Топ 24
Най-четени
БСП се срещна с Българския лекарски съюз, внася вота на недоверие следобед
БСП се срещна с Българския лекарски съюз, внася вота на недоверие следобед
БНТ няма да излъчи представител в предстоящото издание на Евровизия
БНТ няма да излъчи представител в предстоящото издание на "Евровизия"