НОВИНИ

Президентът на Бразилия е обвинен в корупция

Консерваторът Мишел Темер стана първият бразилски президент, срещу когото е предявено обвинение в корупция, докато е на власт. Това може да му струва мандата. Темер е обвинен в подкуп в размер на 150 000 долара, получени от месопреработвателна компания.

bnt avatar logo
от БНТ
11:06, 27.06.2017
Чете се за: 00:28 мин.
По света

Главният прокурор на Бразилия Родриго Жанот обвини президента Мишел Темер, че е получил подкуп от гиганта в месопреработвателната промишленост "Же Бе Ес" в размер на 150 000 долара. Освен това Темер е разследван за връзки с лица, ощетили държавата.

Главният прокурор е предал документите на Върховния съд.

За да бъде съден, Темер трябва да има решение на долната камара на парламента. В такъв случай президентът ще бъде отстранен за 180 дни. Депутати, които са от управляващата коалиция на Темер смятат, че ще блокират изискваните две трети от гласовете.

Депутатите в долната камара са 513. Някои от самите тях са разследвани за корупция. Засега президентът и неговият адвокат не коментират обвиненията.

Бившият вицепрезидент на Дилма Русеф зае поста държавен глава през май 2016 г. след като Русеф беше отстранена от парламента по обвинение, че е прикривала бюджетен дефицит.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
600 посещения на къща Клианти за 3 дни
600 посещения на къща "Клианти" за 3 дни
Представиха сцената за „MTV Варна Бийч 2017“
Представиха сцената за „MTV Варна Бийч 2017“