НОВИНИ

Президентът повиши в звание 5-ма военнослужещи от Българската армия

Държавният глава и върховен главнокомандващ на Въоръжените сили Росен Плевнелиев удостои с висше офицерско звание 5-ма военнослужещи от Българската армия и ги назначи официално като командири.

президентът повиши звание военнослужещи българската армия
bnt avatar logo
от БНТ
21:30, 13.12.2016
Чете се за: 00:27 мин.
У нас

Командването на Военновъздушните сили пое бригаден генерал Цанко Стойков.Димитър Иванов официално става командир на 24-та авиационна база.61-ва механизирана бригада също има нов командир - Пламен Йорданов.

И гвардейците ще служат под командването на бригаден генерал Илко Йорданов. С чин генерал - майор беше удостоен новият началник на Военна академия „Г. С. Раковски“ Груди Ангелов. Президентът им пожела единност, както и постигнатия консенсус за модернизирането на армията да продължи въпреки политическите рокади.

Росен Плевнелиев, президент на България: Програмата за модернизиране на българските въоръжени сили, която е на дневен ред, която е стратегически документ, приета е от всички, одобрена е от всички и финансова обезпечена от българската държава трябва да бъде изпълнена. Не може да има никакво оправдание, ако се намери оправдание, тя да бъде отложена.
Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
В Референдум: ​60% смятат, че системни грешки са довели до ужаса в Хитрино
В "Референдум": ​60% смятат, че системни грешки са довели до ужаса в Хитрино
Неизвестни се опитаха да подпалят сградата на поземлената комисия в Панчарево
Неизвестни се опитаха да подпалят сградата на поземлената комисия в Панчарево