НОВИНИ

Президентът Радев ще бъде на посещение в Словения

Президентът Румен Радев ще бъде на официално посещение в Словения по покана на президента на страната Борут Пахор.

Вера Александрова
от Вера Александрова
06:17, 11.03.2019
Чете се за: 00:33 мин.
У нас

В президентския дворец двамата държавни глави ще имат среща "на четири очи". Сред акцентите в разговорите ще бъдат търговско-икономическите отношения между двете държави, инвестициите, туризма, културата и образованието.

Президентите на България и Словения ще обсъдят и перспективите на държавите от Западните Балкани за интеграция в Европейския съюз и НАТО.

В Любляна Румен Радев ще разговаря също с министър-председателя Мариан Шарец, с председателя на парламента Деян Жидан и с кмета на словенската столица Зоран Янкович.

В Търговско-промишлената палата на Словения Румен Радев и Борут Пахор ще открият Словенско-български бизнес форум. В бизнес делегацията, която придружава президента, са включени редица представители на български компании в областта на информационните технологии, туризма, строителството, хранително-вкусовата промишленост и други, които ще обсъдят със свои партньори от Словения реализацията на общи проекти.

Вечерта държавният глава и съпругата му ще присъстват на прием по повод Националния празник на страната ни - 3 март. Ще присъстват изтъкнати представители на словенското общество и на българската общност.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Етиопия почита днес с ден на траур жертвите на самолетната катастрофа
Етиопия почита днес с ден на траур жертвите на самолетната катастрофа
Премиерът Борисов се среща с Патриарх Неофит и главния мюфтия Мустафа Хаджи
Премиерът Борисов се среща с Патриарх Неофит и главния мюфтия Мустафа Хаджи