НОВИНИ

​Президентът Румен Радев призова за глобален консенсус срещу корупцията

Президентът Румен Радев призова за глобален консенсус срещу корупцията. Той участва в дискусия за изпълнението на целите на ООН за устойчиво развитие до 2030 година в рамките на икономическия форум в Санкт Петербург. По думите на Радев, устойчивото развитие е не само политическо и икономическо предизвикателство, а етап от културното съзряване на човечеството. Предават пратениците ни Вера Александрова и Любен Бързаков.

Вера Александрова
от Вера Александрова
20:05, 07.06.2019
Чете се за: 00:48 мин.
По света

Президентската дискусия предизвика много голям интерес . Огромната зала буквално беше препълнена с политици, бизнесмени и журналисти.

Стендъп Вера АлександроваВ словото си прединетът Раденв подчелрта, че устойчивото развитие е достижимо само с приноса на всички държави. Румен Радев заяви, че устойчивото развитие предполага предотвратяването на финансови кризи, а с това и по-прецизно регулиране на финансовите пазари за снижаване на риска.

Румен Радев, президент на България: Нужен е глобален консенсус срещу корупцията, която придоби трансграничен характер, срещу прането на пари и укриването на данъци, както и за ограничаване на офшорните зони. Вярвам, че тези проблеми са познати на всички политически лидери и тук трябва да проявим воля.


;

Руският президент Владимир Путин разкритикува САЩ, че използват натиск, за да поддържа икономическото си превъзходство; което нанася удар на международната търговия и подкопава глобалната стабилност.

Владимир Путин, президент на Русия: Предлагам да провеждаме демилитаризация на ключови области на световната икономика и търговия, да защитим от търговските и санкционни войни - доставката на основни стоки - лекарства, медицинско оборудване, жилищни и комунални системи, енергетика, така че да се намали тежестта върху околната среда и климата.

Китайският президент Си Дзинпин се обяви за мерки за борба с климатичните промени и благоприятна среда за честна конкуренция

Си Дзинпин, президент на Китай: До края на годината Китай ще създаде 11 милиона нова работни места. Ще работим за активизиране на сътрудничеството с всички партньори. Китай няма да развива икономиката си в ущърб на природата.
Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
​България става домакин на един от европейските центрове със суперкомпютри​
​България става домакин на един от европейските центрове със суперкомпютри​
​Пет домашни кучета нахапаха до смърт 39-годишен мъж край с. Владо Тричков​
​Пет домашни кучета нахапаха до смърт 39-годишен мъж край с. Владо Тричков​