НОВИНИ

Присъди за трафик на бежанци в Пловдив

Първа ефективна присъда за организаране на канал за бежанци от Сирия и Афганистан в Пловдив. 8 месеца в затвора, при първоначално строг режим, ще лежи мъж от Столипиново. Други четирима от участниците в групата за трафик на хора получиха условни присъди и глоби в размер до 5000 лева.

bnt avatar logo
от Николай Райшинов
19:00, 22.12.2015
Чете се за: 00:32 мин.
У нас

Каналът за бежанци в Пловдив бе разбит в нощта преди балотажа на местния вот. В "Столипиново" бяха задържани 18 чужди граждани. Мигрантите са открити на адреса на Юри Бошнаков в квартала. След споразумение с прокуратурата той отива в затвора за 8 месеца.

"Негова съседка, която организира превоза и преминаването на бежанците, го моли за 5-10 минути да влязат в неговия двор, докато намери транспорт. И това е - пет минути продължават 20 часа. Това е неговото участие", каза адвокат Евгени Костадинов.

Сирийците и афганистанците не са имали документи за самоличност. Разследващите установиха четирима български граждани и един афганистанец, които са им помагали, за да стигнат до крайната си цел – Германия.

45-годишната Анета Русинова е направила връзката с мъж в Турция, който набирал желаещи да пребивават у нас нелегално.

"Лъжа беше, лъжа и ни освободиха", заяви тя.

Малко преди това обаче Анета и другите трима от задържаните признаха вината си и също се споразумяха с прокуратурата. Присъдите им са условни, но ще платят солидни глоби.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Поли Генова отново се присъедини към инициативата Българската Коледа
Поли Генова отново се присъедини към инициативата "Българската Коледа"
Арменското училище с коледен концерт
Арменското училище с коледен концерт