НОВИНИ

Продължава опасността от локални наводнения в страната

Възможни са разливи в ниските части около реките в Дунавския басейн, съобщи МОСВ, позовавайки се на данни и от НИМХ-БАН. В Дунавския басейн днес, в резултат на повишената почвена влажност и очакваните нови валежи, ще започне повишаване на водните нива на реките в долните течения на река Искър и западно по разположените от нея реки Войнишка, Арчар, Лом, Цибрица, Огоста и Скът. Възможни са повишения и във водосборите на реките Вит и Осъм, и в горното течение на р. Янтра.

bnt avatar logo
от БТА
12:38, 13.05.2016
Чете се за: 00:30 мин.
У нас
продължава опасността локални наводнения страната

Според прогнозите за водосбора на р. Искър днес ще продължи покачването на водните нива на реките Владайска, Батулийска и Искрецка. Днес и утре ще продължи покачването на водните нива в средното и долното течение на основната река Искър, но водните количества ще бъдат под прага за внимание.

В Източнобеломорския басейн днес и през следващите 1-2 дни, в резултат на валежи, се очакват повишения на водните нива в горното и средно течение на р. Тунджа, в горното и в средното течение на р. Марица и родопските й притоци, както и в горното течение на р. Арда.

В Западнобеломорския басейн вследствие на прогнозирани валежи днес се очакват по-значителни повишения във водосборите на реките Места и Струма. В резултат на прогнозирани интензивни валежи са възможни локални поройни наводнения във водосборите на наблюдаваните реки.
В Черноморския басейн днес и през следващите 1-2 дни се очаква водните нива на наблюдаваните реки да се понижават или да останат без съществени изменения.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
В Стокхолм празнуват успеха на Поли Генова на Евровизия
В Стокхолм празнуват успеха на Поли Генова на Евровизия
Какви са предизвикателствата пред новия социален министър
Какви са предизвикателствата пред новия социален министър