НОВИНИ

Продължават сблъсъците във Венецуела

Във Венецуела жена беше простреляна смъртоносно на митинг срещу президента Николас Мадуро. От лагера на опозицията съобщават за поне 50 ранени. По време на демонстрациите е пострадал и журналист. В реч пред военни Николас Мадуро заяви, че гражданската война не е вариант за Венецуела.

Биляна Бонева
от Биляна Бонева
17:30, 02.05.2019
Чете се за: 00:33 мин.
По света

"Операция свобода" е във финалната си фаза, обяви в Туитър опозиционният лидер Хуан Гуайдо и призова поддръжниците си да останат на улицата.

"Настъпило е времето за битка", заяви пред военни венецуелският президентът Николас Мадуро. Днес той посети най-големия гарнизон в Каракас. Независимо от призивите на Гуайдо, Националната гвардия продължава да е на страната на управляващите.

Николас Мадуро, президент на Венецуела: Време е да защитим правото си да има мир. Какъв път предлагат лидерите на преврата? Гражданска война? Пистолети срещу картечници? Танкове срещу танкове? Да се избием помежду си? Това ли са вариантите, които те предлагат? Не, това не е начинът.
;

Хуан Гуайдо призова и за стачки в различни сектори. Не е ясно колко работещи ще откликнат на призива.

„Много венецуелци вече жадуват за мир, проблемът трябва да бъде разрешен чрез диалог“, сподели пред медии местен жител.

За венецуелците политическата криза е преди всичко с хуманитарни измерения. От магазините продължава да липсва храна, няма лекарства и вода.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Ново разследване срещу бизнесмена Миню Стайков
Ново разследване срещу бизнесмена Миню Стайков
Общо 3800 полета бяха засегнати от стачката на пилотите на SAS
Общо 3800 полета бяха засегнати от стачката на пилотите на SAS