НОВИНИ

Продължават транспортните стачки в Гърция

Руската авиокомпания "Аерофлот" съобщи, че полетът за Атина от Москва ще закъснее три часа в понеделник заради стачка на диспечерите в Гърция. Гръцкият парламент ще гласува в понеделник пакет от закони във връзка с мерките за икономии, наложени от кредиторите от ЕС и МВФ в рамките на третата оценка на изпълнението на програмата за реформи. Той предполага и ограничаване на правото на стачки и дава повече възможности за продажба на жилищата на длъжници.

bnt avatar logo
от БГНЕС
23:23, 14.01.2018
Чете се за: 00:16 мин.
По света
продължават транспортните стачки гърция

Профсъюзите заявяват, че правителството удря по правата на трудещите се на стачка, което е едно от основните им права. Сега за обявяването на стачка е необходимо съгласието на 50% от регистрираните членове. В петък в Гърция вече стачкуваха служителите в обществения транспорт, моряците и лекарите.

За понеделник се очаква стачка в метрото, шофьорите на автобуси и тролейбуси, ватманите. Освен това стачкуват авиационните диспечери и гръцките авиокомпании Aegean и Olympic Air изменят разписанието на 28 международни полета и 20 вътрешни рейса. Тринайсет вътрешни полета са отменени.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
​Обилни валежи от сняг и минусови температури ни очакват днес
​Обилни валежи от сняг и минусови температури ни очакват днес
20 са жертвите от катастрофалните свлачища в Калифорния
20 са жертвите от катастрофалните свлачища в Калифорния