НОВИНИ

Проф. Ваньо Митев ръководил престъпната група за незаконен прием на чужденци

Ректорът на Медицинския университет в София проф. Ваньо Митев е ръководител на престъпната група за незаконен прием на чужденци, която бе разкрита в учебното заведение. Това потвърди говорителят на главния прокурор Румяна Арнаудова в сутрешния блок на БНТ "Денят започва". Припомняме ви, че преди дни след акция на ГДБОП шестима души бяха обвинени за престъпна група - става въпрос за фалшиви документи, чрез които са били приемани чуждестранни студенти. Идеята е била те да получат статут на постоянно пребиваващи в страна от ЕС.

проф ваньо митев ръководил престъпната група незаконен прием чужденци
bnt avatar logo
от БНТ
08:44, 29.01.2018
Чете се за: 00:28 мин.
У нас
Румяна Арнаудова, говорител на главния прокурор: Лицата,които се разследват, са основно от арабски произход. Установено е, че част от тях дори не владеят английски език. Най-сериозна индиция за това, че нещо не е наред, е фактът, че по-голямата част от тези студенти не са открити на адресите, които фигурират в официалните им документи, т.е вероятно това са абсолютно мними студенти, които използват този канал, за да навлязат на територията на Република България. Получавайки статут на редовни студенти редовно обучение, те получават статут на временно пребиваващи лица на територията на ЕС, което им позволява свободно придвижване на територията на ЕС. Този канал би могъл да бъде използван и за целите на терористична заплаха и за прикрит незаконен трафик на мигранти. Разследването продължава.

В ефира на БНТ Румяна Арнаудова каза още, че един от обвиняемите е отправил заплахи към разследващия екип с думите "Ще плачете с кървави сълзи".

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Валери Симеонов: В парк Пирин ще се разреши построяването само на един лифт
Валери Симеонов: В парк Пирин ще се разреши построяването само на един лифт
Какви са мерките на общината за по-чист въздух?
Какви са мерките на общината за по-чист въздух?