НОВИНИ

Проходими са пътищата в Благоевградска област при зимни условия

Проходими са всички пътища от републиканската пътна мрежа в Благоевградска област. Въпреки това ситуацията остава тежка и шофьорите трябва да карат с повишено внимание, съобщи областният управител Бисер Михайлов. Над 80 машини почистват снежната покривка от пътищата в региона. Проходим е проходът Предел. Забранено е преминаването на тежкотоварни автомобили над 12 тона.

bnt avatar logo
от Ирина Николова
19:18, 06.01.2017
Чете се за: 00:46 мин.
У нас

На много места в областта и кварталите на Благоевград през целия ден имаше прекъсвания на електрозахранването. От ЧЕЗ казаха, че дежурни аварийни екипи работят и отстраняват проблемите. Най-често прекъсването на електрозахранването към домовете на хората е свързано със сложната зимна обстановка и скъсани кабели, които се подменят. Димитър Михаилов каза, че през изминалата нощ часове наред не са имали ток в дома си.

"Колко време нямахте ток?"

"Поне докато си легнахме нямахме ток..."

"Не чак толкова, все пак за 2-3 часа не мисля, че е проблем."

От изминалата нощ дежурни екипи на общинската фирма „Бистрой” почистват и опесъчават булевардите и улиците в Благоевград. Заради сложната зимна обстановка и непрекъснатият снеговалеж много от малките улички и тротоарите са покрити в преспи.

"Погледнете какво е. На тази обстановка не може да се изчисти, просто времето не позволява, но горе-долу пътят е проходим."

"Трудно е, то се вижда как колите буксуват и не могат да се движат."

"Да не обвиняваме и хората, дето трябва да чистят с техника, защото има много коли спрени от едната и другата страна и няма как да мине снегоринът."

Васил Бачев, управител на общинската фирма „Биострой”
"Апелирам хората да си почистят пред домовете си, тъй като виждам, че на много места вече има много сняг. На места дори не се чисти.”

Проходими и разчистени са всички пътища до селата към община Благоевград.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Виена предлага промени в квотния прием на мигранти в Европа
Виена предлага промени в квотния прием на мигранти в Европа
Засиленото полицейско присъствие по селата-надежда за хората
Засиленото полицейско присъствие по селата-надежда за хората