НОВИНИ

Прокурорите избират член на ВСС за първи път чрез пряко гласуване

За първи път прокурорите избират член на Висшия съдебен съвет по новите правила - чрез пряко гласуване, а не на делегатско събрание. Общото събрание на прокурорите се провежда няколко месеца преди да изтече мандата на сегашния състав на съвета.

bnt avatar logo
от Пенка Ангелова
17:51, 14.01.2017
Чете се за: 00:26 мин.
У нас

Единственият кандидат е Розалин Трендафилов - заместник-окръжен прокурор на Хасково. Ако бъде избран той ще довърши мандата на Камен Ситнилски, който беше отстранен дисциплинарно, а по-късно почина. 1507 избират своя представител в съвета. 90 на сто от тях са заявили, че ще гласуват електронно.

Останалите ще могат да пуснат бюлетина другата седмица. Трендафилов днес беше изслушан. Той посочи като приоритети - новите правила за атестиране и натовареност, случайното разпределение на делата и адекватно заплащане на магистратите.

Розалин Трендафилов - кандидат на член на ВСС: Безспорно неетично ще бъде ако посоча, че в този кратък период мога да реша всички глобални многостранин въпроси, които са в обсега за решаване пред съвета, но ще се помъча да приложа своя професионален опит в неговата работа.
Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Проблем в ТЕЦ София остави на студено част от центъра на столицата
Проблем в ТЕЦ "София" остави на студено част от центъра на столицата
Американски войници се разположиха в Полша
Американски войници се разположиха в Полша