НОВИНИ

Протести в Ереван в подкрепа на предсрочни избори

Протести и оставки в Армения. Хиляди се събраха на демонстрация в Ереван по призива на новия премиер. Никол Пашиян настоява за предсрочни избори до края на годината, но среща съпротива в парламента.

Биляна Бонева
от Биляна Бонева
06:42, 03.10.2018 (обновена)
Чете се за: 00:26 мин.
По света

Контрареволюция - така Никол Пашиян определи поведението на опонентите си в парламента. Той се опита да преговаря с парламентарно представените партии. Но не получи желаната подкрепа. Вчера депутатите приеха на извънредно заседание законово изменение, което затруднява разпускането на парламента.

Последва реакция на Пашиян. Той свика привържениците си на демонстрация. Хиляди негови поддръжници блокираха с коли района около парламента. Премиерът призова президентът да уволни министри от партии, които са подкрепили указа за предсрочните избори.

Отстранените са министрите на извънредните ситуации, на енергeтиката, на спорта, на транспорта, на съобщенията, на икономическото развитие и селското стопанство.

Пашиян дойде на власт през април, след масови протести, които свалиха Серж Саркисян. В парламента, обаче, бившият премиер все още има много поддръжници.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Иракският парламент избра нов президент
Иракският парламент избра нов президент
Кандидатът за съдия в КС Константин Влахов ще бъде изслушан в правната комисия
Кандидатът за съдия в КС Константин Влахов ще бъде изслушан в правната комисия