НОВИНИ

Брижит Макрон даде първото си интервю

Първата френска дама, която очакваме в България следващата седмица, даде първото си интервю. За списание "Elle" Брижит Макрон сподели, че единственият недостатък на съпруга й е, че е по-млад от нея. За изповедта и обещанията на съпругата на френския президент от Биляна Бонева.

Биляна Бонева
от Биляна Бонева
12:41, 17.08.2017
Чете се за: 00:30 мин.
По света

За Брижит Макрон влизането в Елисейския дворец не било изненада, защото е свикнала на съпругът ѝ да се случват невероятни неща. Животът с него описва като "невероятно приключение", което продължава 20 години.

На французите тя обещава прозрачност на действията. Всички ще знаят какво прави и средствата, с които разполага. Правилата ще бъдат очертани от "харта на прозрачността". Всичко, с какво се занимава Брижит Макрон, ще бъде публикувано на сайта на Елисейския дворец. А това, на което бившата учителка е решила да се посвети, е образованието и да помага на хората с увреждания.

Хартата за прозрачност ще определи ролята на Брижит Макрон в Елисейкия дворец. Като първа дама тя има трима сътрудници, двама от които са президентски съветници и секретарка.

Това е първото интервю на Брижит Макрон след президентските избори на 7 май. Оттогава тя не е правила изявления пред медиите, а изявите ѝ се ограничаваха до няколко снимки в популярни списания и официални видеа от Елисейския дворец в социалните мрежи.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Започна изкърпването на асфалта по пътя Русе – Червена вода
Започна изкърпването на асфалта по пътя Русе – Червена вода
Ретро музей на техниката в Килифарево
Ретро музей на техниката в Килифарево