НОВИНИ

Първи телевизионен дебат преди изборите във Великобритания

Във Великобритания се състоя първия телевизионен дебат преди изборите на 12 декември. Допитване до общественото мнение показва, че той е приключил без явен победител.

Ива Стойкова
от Ива Стойкова
07:14, 20.11.2019
Чете се за: 00:35 мин.
По света

С ръкостискане съперниците Борис Джонсън и Джеръми Корбин зададоха тона на политическия дебат във Великобритания. Министър-председателят и лидерът на лейбъристите участваха в първия телевизионен дебат преди извънредните общи избори, насрочени за 12 декември.

Излизането на Великобритания от ЕС беше в центъра на изказванията и на двамата политици. Публиката в студиото обаче се разсмя при думите на Корбин, че позицията му за Брекзит е ясна.

Джеръми Корбин, лидер на Лейбъристката партия: Ще имаме референдум, ще имаме преговори и ще изчакаме резултатите.

Смях предизвикаха и някои от отговорите на Борис Джонсън. Британският премиер заяви, че само той е в състояние да изведе Великобритания бързо от Европейския съюз. Запитан от водещата кой чуждестранен лидер харесва най-много, Джонсън отговори:

Борис Джонсън, министър-председател на Великобритания: От всичките 27 страни членки, защото те ми дадоха фантастична сделка и това ни дава възможност да излезем от Европейския съюз.

Проучване след дебата показва, че силите са изравнени. Според 51% от анкетираните Борис Джонсън се е представил по-добре, докато 49 на сто смятат, че това е бил Джереми Корбин.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Среща на външните министри на НАТО
Среща на външните министри на НАТО
Двама мъже от силистренско село твърдят, че са жертви на интернет измама
Двама мъже от силистренско село твърдят, че са жертви на интернет измама