НОВИНИ

Путин и Ердоган обсъдиха сирийския конфликт и двустранните си отношения

Сирийският конфликт и двустранните отношения бяха основните теми, които обсъдиха президентите на Русия и на Турция. Владимир Путин прие колегата си Реджеп Тайип Ердоган в резиденцията си в Сочи, а анализатори определиха срещата като "сверяване на часовниците".

Теодора Гатева
от Теодора Гатева
18:11, 03.05.2017
Чете се за: 00:34 мин.
По света

След като приветства колегата си от Турция Владимир Путин заяви, че отношенията между Москва и Анкара се развиват "по план".

Владимир Путин, президент на Русия: Хубаво е, че имаме възможност да се срещнем и да обсъдим въпроси от ключово значение за двустранните отношения, както и важни международни теми, като случващото се в Сирия. Това показва, че руско-турските отношения добиват особен статут и се възстановяват в пълен обем.

Според турския президент Реджеп Таийп Ердоган съвместни действия на Москва и Анкара биха повлияли на процесите в Близкия изток.

Реджеп Тайип Ердоган, президент на Турция: Очаква ни много сериозна работа, натоварени сме с много голяма отговорност. Убеден съм, че съвместните действия, които предприемаме, ще променят съдбата на целия регион.

Сътрудничество за Сирия би било остър завой и за Русия, и за Турция, защото те подкрепят двете противоположнин страни в сирийския конфликт. Владимир Путин поздрави Ердоган за резултатите от реферндума и допълни, че се надява на подобряване на вътрешната обстановка в Турция, а оттам и на двустранните отношения.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Момче почина след сбиване със свой съученик в клас
Момче почина след сбиване със свой съученик в клас
В очакване на фестивала Вино и гурме
В очакване на фестивала "Вино и гурме"