НОВИНИ

Румен Радев и Филип Вуянович обсъдиха общи проекти между България и Черна гора

Черна гора потвърди поканата си към България да се включи в общ енергиен проект заедно с Италия. Това стана ясно след работната среща между президентите на Черна гора и България Филип Вуянович и Румен Радев. Двамата са обсъдили и възможността за откриване на пряка въздушна линия между София и Подгорица, съобщава специалният ни пратеник в Черна гора Вера Александрова.

Вера Александрова
от Вера Александрова
18:05, 12.07.2017
Чете се за: 00:36 мин.
У нас

Във втория ден от посещението си в Черна гора президентът Румен Радев отново разговаря с колегата си Филип Вуянович. На работната среща и двамата са били единодушни, че в скоро време трябва да се събере съвместната икономическа комисия, за да се обсъдят възможностите за по-активни бизнес контакти.

Румен Радев, президент: Черна гора заедно с Италия са в процес на полагане между двете държави за транспортна електроенергия 1000 мегавата, имаме покана от Черна гора да участваме. България може да изнася електроенергия при много изгодни цени.

Като стъпка за подобряване на бизнесконтактите президентите Вуянович и Радев са обсъдили възможността за отриване на пряка въздушна линия между София и Подгорица.

Румен Радев, президент: Трябва всички тези споразумения, които имаме подписани двустранни в областта на търговията, икономическите отношения, туризма, да ги приведем в действие.

Като добър пример за съвместен бизнес, Румен Радев посочи споразумението между министрите на туризма между двете страни за предлагане на пакетни услуги, които дават възможност на клиентите да почиват в един пакет и в България, и в Черна гора.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
БСП поиска оставката на вътрешния министър
БСП поиска оставката на вътрешния министър
Започват ремонти на спортните зали и детските площадки в Благоевград
Започват ремонти на спортните зали и детските площадки в Благоевград