НОВИНИ

Радикализиран затворник рани двама надзиратели във Франция

Радикализиран затворник рани тежко двама надзиратели в затвор в Западна Франция. Нападателят е задържан от силите на реда.

Ива Стойкова
от Ива Стойкова
06:07, 06.03.2019
Чете се за: 00:27 мин.
По света

Терористична атака в един от най-строго охраняваните затвори във Франция. Така френското вътрешно министерство определели вчерашния инцидент в Алансон в северозападната част на страната.

Сутринта във вторник затворник на име Микаел Шиоло се намира в Конде-сюр-Сарт, в блока за семейни срещи, заедно с приятелката си. С помощта на керамичен нож 27-годишният мъж напада двама надзиратели.

Предполага се, че ножът е внесен от бременната му жена, която не е била претърсена, а детекторите за метал не са го засекли. Двойката заплашва, че притежава и експлозиви.

След часове на неуспешни преговори започва операция на специалните части. Затворникът е задържан, а по информация на френски медии престъпникът и жената са получили огнестрелни рани. По-късно жената е починала.

Затворникът излежавал 30-годишна присъда за отвличане и убийство и се радикализирал в затвора, но не бил преместен в блока за ислямисти.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Поредна среща за Брекзит без резултат
Поредна среща за Брекзит без резултат
Нови случаи на морбили у нас, в САЩ предприемат мерки в подкрепа на ваксините
Нови случаи на морбили у нас, в САЩ предприемат мерки в подкрепа на ваксините