НОВИНИ

Разследват Хуан Гуайдо за връзки с колумбийски трафиканти

Главният прокурор на Венецуела обяви, че започва разследване срещу опозиционния лидер Хуан Гуайдо за връзки с колумбийска паравоенна организация. Самият Гуайдо отрича обвиненията.

Ива Стойкова
от Ива Стойкова
08:10, 14.09.2019
Чете се за: 00:26 мин.
По света

Публикация на снимки на Хуан Гуайдо разбуни духовете във Венецуела. На тях лидерът на опозицията е в компанията на колумбийски трафиканти на дрога, за които се твърди, че са му помогнали да премине границата през февруари.

Тогава Гуайдо посети Колумбия, за да участва в благотворителен концерт за подпомагане на хуманитарната помощ за Венецуела.

Снимките бяха показани по телевизията от главния прокурор на Венецуела. Според него те са доказателство за връзките на Гуайдо с паравоенната групировка "Лос Растрохос" и това му дава основание да започне разследване.

Опозиционният лидер признава, че се е снимал с въпросните хора, но твърди, че не е знаел какви са те и отрича да има връзки с престъпни елементи от Колумбия.

Стотици снимки са били направени същия ден, коментира Гуайдо и добави, че е трудно да се направи разграничение между хора, които искат да се снимат с някого.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Над 130 атрактивни събития на фестивала НОЩ Пловдив
Над 130 атрактивни събития на фестивала "НОЩ Пловдив"
Жертвите на наводненията в Испания вече са пет
Жертвите на наводненията в Испания вече са пет