НОВИНИ

Ремонт затваря летище Бургас до края на годината

На Летище Бургас започна работата по мащабен ремонт на рулиращите пътеки. Концесионерът инвестира в него 12 милиона лева. Аерогарата ще бъда затворена за два месеца, докато приключат ремонтните дейности.

bnt avatar logo
от Веселин Григоров
17:00, 03.11.2016
Чете се за: 00:36 мин.
У нас

Проектите включват рехабилитация на около 50000 кв.м. от пътека за рулиране „H“ и пътека за рулиране „А“, както и зоната до предварителния старт на пистата. Ще се извърши и подмяна на системата за управление и контрол на светотехниката на летище Бургас, както и оборудването на светлинните подходи.

Георги Чипилски - Изпълнителен директор на Летище Бургас
"Не случайно сме избрали месеците ноември и декември за тези рехабилитации, тъй като ние няма по никакъв начин да засегнем трафика, особено чартърния трафик. Той приключи съвсем скоро - на 30 октомври имахме последния полет до Тел Авив."

В изпълнението на рехабилитацията се очаква да бъдат заети над 200 работници и служители само на територията на летището.

Улрих Хеппе - Главен изпълнителен директор на „Фрапорт Туин Стар Еърпорт Мениджмънт”
"Продължаваме напред. Развитието на летищата в Бургас и Варна е непрекъснат процес - нашата инвестиционна програма тази година включва общо 64 проекта, а за следващата са планирани дори повече.“

Докато трае ремонтът, двете редовни линии, които се изпълняват през зимните месеци - до Лондон и Москва, ще бъдат обслужвани от Летище Варна.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Скандал с бюджета за 2017 г.
Скандал с бюджета за 2017 г.
Лидерът на Ислямска държава призова за нападение срещу Турция
Лидерът на "Ислямска държава" призова за нападение срещу Турция