Румен Радев бе почетен гост на Новогодишния концерт на Виенската филхармония

В първия ден на Новата 2018 година българският държавен глава Румен Радев и съпругата му Десислава Радева са на посещение във Виена по лична покана на федералния президент на Република Австрия Александър Ван дер Белен, съобщи прессекретариатът на президента на Република България. Двамата са почетни гости на световноизвестния Новогодишен концерт на Виенската филхармония в златната зала на "Музикферайн".

от БНТ
14:45, 01.01.2018
Чете се за: 00:32 мин.
У нас
румен радев почетен гост новогодишния концерт виенската филхармония

Президентът Александър Ван дер Белен отправи поканата си още през септември т.г. в Малта по време на форума на групата "Арайолуш". Тогава двамата държавни глави проведоха своята първа двустранна среща.

Датиращ от далечната 1939 година, новогодишният концерт на Виенската филхармония е признат като един от най-известните новогодишни концерти за класическа музика в света, който събира видни представители на виенското общество и почитатели на творчеството на фамилия Щраус от цял свят. Излъчва се на живо по телевизиите на близо 100 държави, като събира милиони зрители.

;

Във Виена държавният глава Румен Радев проведе работни срещи с австрийския президент Александър Ван дер Белен и с президента на Република Естония г-жа Керсти Калюлайд в контекста на срещата на "Триото" на председателството на Съвета на Европейския съюз.
Президентът Радев разговаря и с канцлера на Австрия Себастиан Курц, към когото отправи покана да посети България в удобно за него време.

;
Свали приложението BNТ News
Свали приложението BNТ News
Топ 24
Най-четени
Париж вдига туристическата такса за някои категории хотели
Париж вдига туристическата такса за някои категории хотели
До 20 часа се ограничава движението на камионите над 12 тона по магистралите
До 20 часа се ограничава движението на камионите над 12 тона по магистралите