НОВИНИ

Румяна Бъчварова: Има готовност за фургони и палаткови лагери в погранични район

"Един от вариантите е изграждане на фургони и евентуално палаткови лагери". Това заяви вътрешният министър Румяна Бъчварова в Хасково в отговор на въпрос за предстоящите действия, свързани с проблема с бежанците.

bnt avatar logo
от Източник: БТА
13:09, 10.09.2016
Чете се за: 00:39 мин.
У нас
румяна бъчварова готовност фургони палаткови лагери погранични район

"В понеделник ще разпиша заповед за действия за справяне със ситуацията на българо - турската граница. Там са усилията ни в момента. Плановете, с които разполагаме, имат отделни етапи, в които са разписани мерки. Едни от тях са фургони и евентуално палатки. Това ще се обсъжда в групата, която взима решения", уточни Бъчварова.

Преди 6 месеца има съставен план. Този план е свързан с различните възможни развития на ситуацията, които можем да предвидим като хипотези. Ние знаем при всеки един вариант, за който има индикации, че ще се случва, как да действаме. Имаме готовност", обобщи вътрешният министър.

По-ефективна занапред щяла да бъде работата в центровете за мигранти. Новите бежански центрове, за които се оглеждат терени, ще бъдат изградени в пограничните райони и там, където има съответният натиск, уточни главният секретар на МВР Георги Костов. Ако например имало натиск от македонска страна, лагер щял да бъде ситуиран там.

Бъчварова и Костов пристигнаха в Хасково за откриването на състезанието "Пътен полицай на годината 2016". След това те заминаха за Малко Търново. Там според Бъчварова в момента проблемите били най-големи.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Вече 200 лечебни заведения имат регистрирани устройства  за пръстов отпечатък
Вече 200 лечебни заведения имат регистрирани устройства за пръстов отпечатък
Започна състезанието Пътен полицай на годината 2016
Започна състезанието "Пътен полицай на годината 2016"