НОВИНИ

Русенски митничари разкриха схема за нелегални доставки на горива

Схема за нелегални доставки на горива е пресечена от митничари при проверка, извършена на ГКПП "Дунав мост", на влизаща в страната автоцистерна. Това съобщиха от митницата в Русе.

bnt avatar logo
от БТА
15:24, 12.04.2016
Чете се за: 00:33 мин.
У нас
русенски митничари разкриха схема нелегални доставки горива

Превозното средство, с полски регистрационни номера, е пътувало от Чехия за България с документи за превоз на смазочни масла. В тях е посочено, че изпращач на стоката е дружество в Чехия, а като получател е вписана фирма от Литва. Според документите петролните продукти трябвало да бъдат разтоварени в склад в Южна България.
При въвеждането на стоката в страната митничарите на граничния пункт край Русе са поискали от водача - полски гражданин, да предостави задължителни по закона придружителни документи, удостоверяващи плащането, начисляването или обезпечаването на акциза за превозвания нефтопродукт.
След като станало ясно, че такива липсват, както и че няма данни за горивата в митническите регистри, превозваният продукт и автоцистерната са задържани в митницата. Взети били проби за лабораторен анализ, като резултатите от експертизата показали, че това не е смазочно масло, както е посочено в документите, а дизелово гориво.
На шофьора на товарния автомобил е съставен акт за нарушение. Количеството задържано гориво е 30 000 литра, а предотвратената щета за бюджета е в размер на повече от 20 000 лева.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Задържаха Петър Низамов - Перата за незаконното арестуване на бежанци
Задържаха Петър Низамов - Перата за незаконното арестуване на бежанци
Сакскобургготски подкрепи кандидатурата на Бокова за генерален секретар на ООН
Сакскобургготски подкрепи кандидатурата на Бокова за генерален секретар на ООН