НОВИНИ

Русия гони 60 американски дипломати

Русия обяви за персона "нон грата" 60 американски дипломати и закрива генералното консулство на Съединените щати в Санкт Петербург.

Фани Аронова
от Фани Аронова
21:32, 29.03.2018
Чете се за: 00:41 мин.
По света

Външният министър Сергей Лавров съобщи, че това е отговор на решението на Вашингтон да изгони също толкова руски дипломати и да закрие руското консулство в Сиатъл. Реципрочни мерки се предприемат спрямо страните, които изгониха руски дипломати след отравянето на бившия руски шпионин Сергей Скрипал и дъщеря му Юлия.

"Всяка страна носи отговорност за действията си", каза говорителят на руското външно министерство Мария Захарова в отговор на въпрос на Българското национално радио по повод извикването за консултации на българския посланик в Москва.

Захарова добави, че е възможно България да има данни по случая и призова страната ни да ги сподели.

Новината от Солсбъри е, че дъщерята на Скрипал - Юлия, вече не е в критично състояние и бързо се подобрява. Сергей Лавров изказа надежда, че руски представители ще получат до нея, тъй като тя е руска гражданка.

Сергей Лавров, министър на външните работи на Русия: Успоредно с това искаме не просто да реагираме на абсолютно неприемливите действия, които се предприемат по наш адрес под силния натиск на Съединените щати и Великобритания - под предлог на т. нар. случай Скрипал. Няма да реагираме "реактивно" на това, което върши спрямо нас англосаксонското звено, като заставя всички да следват антируски курс. Искаме да установим истината.


Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
​Няма да има споразумения при делата за корупция по високите етажи на властта
​Няма да има споразумения при делата за корупция по високите етажи на властта
Саркози отива на съд по аферата с подслушването
Саркози отива на съд по "аферата с подслушването"