НОВИНИ

Русия и САЩ са единодушни, че американските удари в Сирия не бива да се повтарят

Русия и САЩ споделят виждането, че американските въздушни удари в Сирия не бива да се повтарят, заяви руският външен министър Сергей Лавров пред сирийския си колега Уалид Муалем, цитиран от Интерфакс и Ройтерс.

bnt avatar logo
от БТА
20:23, 13.04.2017
Чете се за: 00:39 мин.
По света
русия сащ единодушни американските удари сирия бива повтарят

Лавров каза, че това заключение е било направено при вчерашното посещение на американския държавен секретар Рекс Тилърсън в Москва.

Истерията около възможно използване на химическо оръжие в Сирия не бива да подкопава усилията за решаване на конфликта в рамките на преговорния процес в Астана и Женева, заяви сирийският външен министър, който е на посещение в Москва.

На фона на разразилата се на Запад истерия е от принципно значение да не се поддаваме на провокации и да не позволим усилията в рамките на процесите в Астана и Женева да бъдат провалени, отбеляза той.

Продължават да се правят опити за саботиране на примирието в Сирия, каза Лавров. "Напредъкът, който успяхме да постигнем заедно с турските и иранските ни партньори, със сирийското правителство, с подкрепата на Казахстан и с участието на САЩ като наблюдатели на форума в Астана, не се харесва на всички. Правят се опити да се наруши режимът на спиране на огъня, договорен в Астана и приветстван в Съвета за сигурност на ООН", посочи руският министър.

Незначителната роля на САЩ в процесите от Астана и Женева говори за нежеланието им да постигнат уреждане на конфликта. Забелязахме, че от идването на власт на Тръмп ролята на САЩ в двата процеса бе сведена до минимум. Това значи, ме те не желаят мирният процес да успее, каза Муалем.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Квартали в полите на Витоша се сдружават, за да подобрят качеството си на живот
Квартали в полите на Витоша се сдружават, за да подобрят качеството си на живот
След намеса на По света и у нас, пенсионери получиха пенсиите си
След намеса на "По света и у нас", пенсионери получиха пенсиите си