НОВИНИ

С мотото "Не на агресията на пътя" откриват новия мотосезон в събота

Сезонът на мотористите ще бъде открит в събота. Традиционно всички любители на карането на 2 колела ще се съберат пред храм-паметника "Александър Невски". Столичните мото клубове и служителите на Пътна полиция ще си партнират за по-сериозен контрол на пътя и намаляване броя на катастрофите. Мотото на сезон 2018-та е "Не на агресията на пътя".

Явор Симов
от Явор Симов
21:07, 21.03.2018
Чете се за: 00:53 мин.
У нас

Полицейската статистика сочи, че през последните 2 години броят на ранените и убитите мотористи в катастрофи намалява.

комисар Тенчо Тенев - началник-отдел ПП, СДВР: Основна част от тези тежки пътнотранспортни произшествия са с безразсъдни млади хора, които се опитват да се докажат на околния свят и околните, че могат да управляват мотоциклети, но се оказва, че не е така.

Въпреки това по голямата част от произшествията с мотоциклети са заради нехайството на шофьорите на леки автомобили, защото когато се престрояват или правят обратен завой не гледат в огледалата за обратно виждане, допълни още комисар Тенев. От мотоклуба си пожелаха през новия сезон да няма жертви на пътя.

Георги Томов: Да не сме изпратили нито един и там да пише само нули.

От КАТ посъветваха мотористите да карат със специална екипировка,да не забравят да дават мигачи при престрояване, и не на последно място да карат с разумна скорост.

комисар Тенчо Тенев: Умолявам всички водачи на моторни превозни средства - започва началото на мотоциклетния сезон, много внимателно да управляват, не само по улиците на София, а и цялата страна, като наблюдават всички останали участници в движението.

Тенев каза още, че полицейските патрули нямат право да гонят мотористи нарушители, но имат начини да ги санкционират.

комисар Тенчо Тенев: Така си организираме нещата, че да имаме автомобили на следващото кръстовище , които да имат възможност да затворят пътя и да го спрат.

Шествието ще потегли в събота от "Александър Невски", ще продължи по "Цариградско шосе" и булевард "България". Финалната му спирка ще е пред резиденция Бояна, където са предвидени концерт, гонки с мотори и други забавни изненади.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Свлачище на входа на Трън блокира пътя към ГКПП Стрезимировци
Свлачище на входа на Трън блокира пътя към ГКПП "Стрезимировци"
От Андалусия до Ориента: Среща на цивилизации
От Андалусия до Ориента: Среща на цивилизации