НОВИНИ

​Съдът върна бившия кмет на Галиче Ценко Чоков в ареста

Съдът върна скандалният бивш кмет на Галиче Ценко Чоков в ареста. Причината - след като в понеделник бил на зъболекар, за което имал разрешение, подсъдимият отишъл на ресторант с приятели и така е нарушил досегашната си мярка за неотклонение "домашен арест".

Иво Никодимов
от Иво Никодимов
20:03, 19.12.2018
Чете се за: 00:54 мин.
У нас

Ценко Чоков пристигна в Апелативния спецсъд с патерици и обясни, че след като бил на зъболекар минал да си вземе храна за вкъщи, тъй като под домашен арест се грижел сам за себе си.

Ценко Чоков, подсъдим: Имам право да се храня като всеки бял човек, нали. Вие не ядете ли, не се ли храните? Никъде в разрешителното ми за излизане не пише, че не мога да се храня по време на път. Ако пишеше, няма да се нахраня.

В съдебната зала Чоков обясни, че в заведението престоял малко, докато изчака да приготвят храната, която поръчал. Понеже му паднала захарта изял една торта и пил вода. Защита настоя, че разрешението за излизане било за деня 17 декември и важало от 0 до 24 часа, а посещението на зъболекар било само повод.

Илиян Василев, адвокат: Няма нито една нарушена норма на НПК в случая с Чоков. Дали ще ги прекарат тези 15 минути в чакане за храна или в задръстването няма абсолютно никакво значение за делото.
;

От показанията на полицаите, които са проверили Чоков в заведението, стана ясно, че бившият кмет на Галиче е престоял в ресторанта близо 2 часа в компанията на трима негови приятели. Бил е без патерици и като си тръгнал не взел пакет с храна.

Биляна Дукова, апелативен прокурор: - Какво е нарушението? - Това, че той е посетил заведение в час доста след работното време на стоматолога.

Чоков обясни, че оставил патериците пред заведението, за да не го изгонят и да не си помислят, че не може да си плати сметката. Съдът отхвърли исканията на защита за нова медицинска експертиза. Прие, че Чоков се отклонил от домашния си арест и го върна зад решетките и постанови подсъдимия да бъде откаран в затворническата болница.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Скандал в парламента за концесиите на морските плажове
Скандал в парламента за концесиите на морските плажове
Товарен кораб заседна на брега на Мраморно море
Товарен кораб заседна на брега на Мраморно море