НОВИНИ

Щастлива развръзка за част от откраднатите животни от зоокъта в Перник

Развитие по случая с откраднатите преди почти месец животни от зоокъта в Перник. Полицията залови крадеца и успя да спаси зайчето и 7 от 10-те откраднати гълъби. Кражбата беше записана от охранителната камера в парка. На записа се вижда как мъж с качулка влиза и излиза от клетката на животните през дупка в мрежата, която е направил.

Мая Димитрова
от Мая Димитрова
07:12, 20.02.2018
Чете се за: 01:00 мин.
У нас

Никой в зоокъта вече не вярвал, че ще види заека Питърчо отново. И тогава звъннал телефонът.

Ива Иванова - специалист във фирмата, стопанисваща зоокъта: Полицията се обади, че са ги намерили - да изпратя хора, за да могат да ги разпознаят. Бяха в клетки, в скована клетка, гълъбите особено, зайчето - на терасата.

Похитителят на зайчето и десетте гълъба е задържан от полицията при опит за нова кражба в центъра на града. 38-годишният Красимир Божилов е криминално проявен с няколко излежани присъди за грабежи.

Венцислав Алексов - говорител на ОДМВР-Перник: Той в момента е задържан за 72 часа, между другото е извършил вчера още две престъпления.
;

На записа се вижда как хладнокръвно и без да бърза Красимир отмъква животните. При обиск в дома му полицаите ги откриват на терасата на първия етаж в жилището му.

Дали крадецът просто е искал да си има зайче, или е имал други планове за животните, все още не е ясно. По-интересно е обаче как така никой от съседите в блока не е подал сигнал в полицията.

;

Животните са държани в апартамент в жилищен блок. Три от гълъбите така и не се откриват. По думите на специалистите те са именно най-скъпите екземпляри. Оказва се никой от съседите не е чул шума от птиците.

Венцислав Алексов - говорител на ОДМВР-Перник: Знаете, че в България подобна нетърпимост към подобни прояви не е толкова развита или хората се страхуват или предполагам някакви други причини, които имат. Животните вече са прегледани от ветеринар. Всички са в добро състояние.

В зоокъта се надяват това да е последната кражба тук.

Ива Иванова - специалист във фирмата, стопанисваща зоокъта: Но знаем ли какво ще измисли поредният крадец?

Питърчо е вторият заек, който изчезва. А в последните години това е третата голяма кражба на животни от зоокъта. И единствената, която има щастлив край.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Любослав Костов, КНСБ: 71% от населението получава под жизнения минимум
Любослав Костов, КНСБ: 71% от населението получава под жизнения минимум
Над 70 убити при бомбардировки на сирийския режим срещу бунтовнически анклав
Над 70 убити при бомбардировки на сирийския режим срещу бунтовнически анклав