Шефът на Митница Бургас: Във "Винпром Карнобат" са установени тежки нарушения

Писмени заповеди за запечатването на трите фабрики и данъчните складове на "Винпром Карнобат" са предоставени на членове на Управителния съвет на фирмата. Това каза пред журналисти в Карнобат директорът на Митница Бургас Валери Стефанов. Той информира, че с писмена заповед са извършени оперативни действия по митнически контрол на складове на територията на карнобатските села Церковски и село Венец.

от БТА
17:15, 22.09.2018
Чете се за: 00:27 мин.
У нас

В резултат на проверките по спазване на данъчното законодателство са установени много тежки административни нарушения, а за някои от тях има данни за извършени престъпления, за което е сезирана съответната компетентна институция, добави Стефанов.

;

Той обясни, че за действията на митническите служители за всяка проверка във всеки един склад има протоколи. Проверките се извършват в присъствието на служители на складовете и те са подписали протоколите. Там са изложени ясни констатации и факти за нарушенията. Протоколите са разписани и приети от управителите на фирмата.

;

Стефанов поясни, че в резултат на нарушенията се наложило запечатването на обектите в срок от 48 часа. Всички тези действията на митническата администрация са обжалваеми по съответния ред. Даден е достъп на технически лица да имат постоянно присъствие за да не се допуснат аварии в завода и по изключение е разрешено продукцията с грозде, която е договорена за изкупуване да влиза безпрепятствено в завода.

Свали приложението BNТ News
Свали приложението BNТ News
Топ 24
Най-четени
​Ватиканът сключи временно споразумение с Китай за назначаването на епископи
​Ватиканът сключи "временно споразумение" с Китай за назначаването на епископи
Възстановка пресъздава написването на манифеста за Независимостта (ВИДЕО)
Възстановка пресъздава написването на манифеста за Независимостта (ВИДЕО)