НОВИНИ

Вторичен трус в Индонезия предизвика паника

Нов трус предизвика паника в Индонезия. Остров Ломбок беше разлюлян от вторично земетресение с магнитуд над 6 по Рихтер. В същото време издирването на оцелели след мощния трус в неделя продължава. Официално загиналите са 259, но се очаква броят им да нарасне.

bnt avatar logo
от БНТ
15:05, 09.08.2018 (обновена)
Чете се за: 00:31 мин.
По света

Вторичният трус беше усетен и на остров Бали. Хората панически напуснаха сгради и превозни средства.Епицентърът е бил на 12 км под земята. Няма опасност от цунами.

Ерика Лиа, жителка на остров Бали: Гледахме телевизия, когато земята се разлюля и избягахме навън.В стаята ми има пукнатини от земетресенията, затова се страхуваме.

Властите продължават да разчистват руините и да търсят оцелели. Някои от евакуираните се чувстват по-добре.

Курорт в западната част на Ломбок изглежда като призрачен град - с празни ресторанти,барове и хотели, след като туристите масово го напуснаха.

Хауърд Сингълтън, собственик на ресторант на остров Ломбок: Не очаквам нещата да се подобрят до следващата година, толкова е зле. Ще се опитам да оставя ресторанта отворен, вероятно ще оцелея, но със сигурност няма да спечеля пари

Три четвърти от северната част на остров Ломбок все още е без ток. Хиляди хора отчаяно се нуждаят от чиста вода, храна, лекарства и подслон.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
В понеделник затварят столичния бул.България за ремонт
В понеделник затварят столичния бул."България" за ремонт
Кремъл нарече новите санкции на САЩ неприемливи и незаконни
Кремъл нарече новите санкции на САЩ "неприемливи и незаконни"