НОВИНИ

Със 121 депутати в зала парламентът започна работа

Със 121 депутати в зала парламентът започна днешното пленарно заседание. Вече втори ден кворумът е на ръба, след като в началото на вчерашното извънредно заседание, на което бяха приети на първо четене бюджетите на Националната здравноосигурителна каса (НЗОК) и Държавното обществено осигуряване (ДОО) се регистрираха 122 народни представители.

bnt avatar logo
от БГНЕС
09:48, 07.11.2018
Чете се за: 00:30 мин.
По света
121 депутати зала парламентът започна работа

Втора седмица парламентът събира трудно кворум, за да работи, а някои от пленарните заседания дори се провалиха. Причината за това е, че депутатите от парламентарните групи на „БСП за България“ и ДПС не се регистрират в зала. Те заявиха категорична позиция, че действията им ще продължат докато вицепремиерът Валери Симеонов не подаде оставка заради думите му към протестиращите майки на деца с увреждания, както и за арестите в Държавната агенция за българите в чужбина, попадаща в неговия ресор.

От ВОЛЯ също поставиха ултиматум за неговата оставка и заявиха, че ако тя не стане факт до края на настоящата седмица, също ще спрат да се регистрират в началото на пленарните заседания. От партията на Марешки настояха още, освен Симеонов, политическа отговорност да понесе и Красимир Каракачанов.

Депутатите започват днешното заседание с дебатите по второ четене на Закона за корпоративното подоходно облагане, а след тях ще преминат към първо четене на Законопроекта за държавния бюджет за 2019 г.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Майкъл Дъглас получи звезда на Алеята на славата в Холивуд
Майкъл Дъглас получи звезда на Алеята на славата в Холивуд
Гласуват дали да снемат имунитета на Никола Груевски
Гласуват дали да снемат имунитета на Никола Груевски