НОВИНИ

Стефан Данаилов пред БНТ: Имам още какво да свърша

Стефан Данаилов става на 75 години. Големият български актьор празнува рождения си ден в Народния театър. Тази вечер той ще представи автобиографичната книга "Романът на моя живот", в съавторство с журналиста Георги Тошев. Ден преди тържеството Ламбо даде и интервю за БНТ. Вижте разговора му с Айше Сали.

Айше Сали
от Айше Сали
09:08, 09.12.2017
Чете се за: 00:57 мин.
У нас

БНТ: Описвате порастването като приключение, киното като любовница, а студентите като вдъхновение. С какво тогава ще сравните живота?

Стефан Данаилов, актьор: Живота? Като водопад, който изтича. Хайде да си представим Ниагарския водопад, от който толкова много вода изтича, изтича... ей така изтича и нашият живот. Обаче тая вода дава енергия, дава живот. Така че в живота на човека, ако е дал нещо на обществото, на близки, на приятели, е свършил някаква работа. Аз мисля, че съм свършил някаква работа и имам още какво да върша.

БНТ: Как съхранихте човечността в себе си?

Стефан Данаилов: Тя не се съхранява. Ти или я носиш в себе си, или не я носиш! Но едва ли само човечността. Въпросът е, че аз не мисля лошо на човека преди да се срещна с него и след като си отида от него и съм огорчен, аз не нося лошо отношение със себе си. И мисля, че това е най-доброто, което ми се е случвало.

БНТ: А колко жени са чували: ти знаеш ли, че имаш страшни очи и зад кадър?

Стефан Данаилов: Никога не съм им казвал. Тая фраза само там се употребява, защото то ще е нелепо. Представяш ли си сега да застана и да ти кажа: моето момиче, имаш страшни очи! Кога ще ме възприемеш сериозно? Никога! Така че това си остана една фраза от филма, но никога не съм я употребявал в моя личен живот, никога!

БНТ: Какво Ви изненадва на 75?

Стефан Данаилов: Е какво да ме изненада на тия години?! Нищо не може да ме изненада! Важното е, че акълът ми сече и мога да разделям доброто от лошото и да преценя общо взето кой ме лъже и кой ми казва истината.

Тази вечер БНТ ще излъчи един от любимите филми с участието на Стефан Данаилов - "Дами канят".

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
От 8 месеца жители на Силистра нямат вода
От 8 месеца жители на Силистра нямат вода
Платформа за детегледачки помага на заети родители
Платформа за детегледачки помага на заети родители