В празничните дни сушените плодове традиционно са част от трапезата ни. Те са търсени и от хората, които след края на празниците предпочитат да се хранят по-здравословно. Това превръща сушените ябълки, кайсии и сливи в една от от най-търсените храни по...
В празничните дни сушените плодове традиционно са част от трапезата ни. Те са търсени и от хората, които след края на празниците предпочитат да се хранят по-здравословно. Това превръща сушените ябълки, кайсии и сливи в една от от най-търсените храни по пазарите. Крият ли, обаче, някакви рискове за нашия организъм и запазват ли си полезните вещества след обработка?
След края на празниците отново на дневен ред е темата как да влезем пак във форма и да свалим натрупаните килограми. Ядките и сушените плодове помагат за това, но според специалистите често пъти тази храна губи полезните си вещества. За да имат по-голяма трайност, сушените плодове например се третират с препарати, които намаляват хранителната им стойност. Така от алкална храна те се превръщат в киселинна.
По време на празниците над 1 400 души са приети в болници със стомашно-чревни проблеми. Това не винаги е в следствие от преяждане, а от храната, която избираме. Данък вредни храни ще влезе в сила от средата на тази година. Диетолози смятат, че той ще се отрази добре здравословно на българите. Бизнесът е на друго мнение. Новата година носи желание за промени в начина на живот. Те, обаче, трябва да се правят постепенно особено при хранителните режим - категорични са експерти. И най-важното, за да се запази баланса в организма, половината от храната, която приемаме трябва да е в суров вид.
15 дни преди еврото: Експеримент на БНТ провери колко време отнема връщането на ресто