НОВИНИ

Самолетът, който се подпали в Москва, може да е бил ударен от мълния

Пътниците и част от екипажа на самолета, който бе принуден да кацне спешно на летището в Москва заявиха, че той е бил ударен от мълния малко преди катастрофата, съобщава Би Би Си.

bnt avatar logo
от БГНЕС
15:53, 06.05.2019
Чете се за: 00:41 мин.
По света
самолетът подпали москва бил ударен мълния

Твърденията за удара от мълнията дойдоха от оцелели очевидци, които разказаха как са избягали от самолета малко преди той да избухне в пламъци, след като се е приземил на летище Шереметиево в неделя.

41 от 73 пътници и пет човека от екипажа загинаха.

Разследващите все още не са дали официален коментар на твърденията, че самолетът е бил ударен от мълния.

Съвременните самолети са направени, така че да издържат на удари от мълнии, но от превозвача съобщават, че машината се е връщала на летището по „технически причини”.

Въпреки това пътниците казват, че самолетът е бил ударен от мълния малко след като е излетял. Част от екипажа също казва, че изглежда мълнията е виновна за загубата на комуникацията с въздушния контрол.

"Сухой Суперджет-100“ бе принуден да извърши аварийно кацане в неделя на летище „Шереметиево“ в Москва, поради техническа повреда.

Екипажът се е опитал да направи два опита за кацане, като при втория, самолетът е избухнал в пламъци, след като се е ударил в пистата. Сред загинали има и две деца.

Много пътници и членове на екипажа са получили тежки изгаряния и са вдишали газ, според руското Министерство на здравеопазването, като най-малко 9 са приети в болница в критично или умерено тежко състояние. Полет SU1492 е пътувал от Москва до Мурманск.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Мегън Маркъл ражда първото си дете
Мегън Маркъл ражда първото си дете
Арестуван е 78-годишният мъж, който простреля сина си в село Ропот
Арестуван е 78-годишният мъж, който простреля сина си в село Ропот