НОВИНИ

Танева: До 10 юли ще бъдат извършени плащанията по мярка „Агроекология и климат“

До 10 юли ще бъдат извършени плащанията по мярка 10 . Това каза пред журналисти в Бургас министърът на земеделието и храните Десислава Танева.

bnt avatar logo
от Агенция"Фокус"
16:23, 20.06.2016
Чете се за: 00:48 мин.
У нас
танева юли бъдат извършени плащанията мярка агроекология климат

Танева допълни, че в момента текат плащанията за дребните земеделски стопани, като срокът е до 30 юни. „Там изчисленията са най-сложни и имаме заявки за малко над 10 000 хиляди бенефициента. A мярка 10 е от обхвата на Програмата за развитие на селските райони „Агроекология и климат“. Около 10 юли е графикът, по който работи Държавен фонд „Земеделие“ за плащанията“, обясни министър Танева. Тя посочи, че тази година над 18 са директните плащания по всички мерки, което допълнително забавя изплащането на субсидиите. По думите й е нямало и предварително определен срок за изплащане на средствата по мярка 10.

„Част от мерките бяха разплащани за първи път. Трябваше да се решат различни проблеми по повод размера на площите, които попадат в този обхват, който е предмет на инструмента по мярка 10. Изготвихме един индикативен график. Там, по повод изискването за финансови документи, бяха ни представени кашони касови бележки, фактури за продаване на зеленчуци и плодове. Операторите ги въвеждаха близо месец, т.е време, в което на практика щяха да бъдат направени изчисленията“, добави министър Танева. Тя допълни, че след приключване на кампанията по извършване на директните плащания, от Министерството на земеделието и храните ще проведат среща с

Неправителствения сектор, на която ще бъдат обсъдени условията по прилагането на мерките от Програмата за развитие на селските райони. „Ще представим предложения, които са вследствие на затрудненията и грешките, които установихме тази година,. Тя беше първа за изплащането на всички видове мерки в обхвата на директните плащания“, каза още Десислава Танева.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
В Алжир забраниха Фейсбук и Туитър заради матурите
В Алжир забраниха "Фейсбук" и "Туитър" заради матурите
След инцидента с двете деца закриват Дом „Пеню и Мария Велкови“
След инцидента с двете деца закриват Дом „Пеню и Мария Велкови“