Тестват сирените за сигурност на 1 октомври

Министерството на вътрешните работи уведомява жителите и пребиваващите на територията на градовете София, Бургас, Варна, Кърджали, Монтана, Пазарджик, Плевен, Пловдив, Русе, Смолян, Враца и в населените места в 30-километровата зона около АЕЦ „Козлодуй“, Стара Загора и Гълъбово, че във вторник, 1 октомври, от 11 часа ще бъде задействана сиренната система чрез излъчване на националните сигнали за тревога и край на тревогата. Сигналите ще бъдат съпътствани от гласова информация.

от БНТ
09:41, 30.09.2019
Чете се за: 00:17 мин.
У нас
тестват сирените сигурност октомври

В тренировката ще участват и интегрираните локални системи за оповестяване, изградени в обекти, чиято дейност създава опасност от възникване на бедствия. Тренировката ще се извърши с цел проверка на техническото състояние на националната система и за обучение на населението.

Националната система за ранно предупреждение се тества два пъти годишно в първия работен ден на месец април и на месец октомври. Целта е проверка на техническото състояние на изградената сиренна система, повишаване уменията за задействане на системата и излъчване на информация на живо, а също и обучение на населението за разпознаване на сигналите.

Свали приложението BNТ News
Свали приложението BNТ News
Топ 24
Най-четени
БАН чества 150 години от основаването си
БАН чества 150 години от основаването си
Започна срещата в президентството за двустранните отношения със Скопие (СНИМКИ)
Започна срещата в президентството за двустранните отношения със Скопие (СНИМКИ)