НОВИНИ

Торнадо премина през с. Куманово, има пострадали къщи

Торнадо е преминало около 15:30 часа днес през варненското село Куманово. Нанесени са щети на няколко къщи, постройки и земеделски земи. Няма пострадали хора. Торнадото се е разразило по същото време, когато Варна беше потопена под вода от поройни дъждове.

bnt avatar logo
от Ива Георгиева
20:52, 04.06.2018
6767
Чете се за: 00:51 мин.
У нас

Торнадото е вдигнало покрива на една от къщите в село Куманово, строшило го е на две и го е хвърлило на асфалта пред сградата. И на други къщи са пострадали покривите. Има изкоренени дървета. Жителите на селото разказват как ламарини и керемиди са били вдигнати от вихрушката и са се въртели във въздуха над домовете им.

Атанаска Палашева: Силно бучене имаше и после изведнъж всичко във въздуха се въртеше. Бягахме към вкъщи да затваряме вратите и прозорците. При нас оранжерията е потрошена.

Иван Инджов, кмет на село Куманово: Засега 12 къщи съм преброил. Една от тези къщи е тази зад мен, която целият покрив го няма. За първи път виждам такова нещо в нашето село. Имаше и гаражи паднали, имаше и три бора, които са на метър и половина отрязани.

Бедствието е продължило не повече от 15 минути. Веднага след това жителите на селото са започнали да разчистват. Най-големите отломки са отстранени от пътя с фадрома, осигурена от кмета на община Аксаково, а през следващите дни предстои комисия да оцени щетите.


;

В същото време град Варна беше блокиран от наводнения, причинени от поройния дъжд, който се изсипа за кратко над града. Шахтите не успяха да поемат огромното количество вода и улиците се превърнаха в реки. Това предизвика големи задръствания по основните булеварди. В пожарната служба са получени около 40 сигнала за наводнени избени помещения, гаражи и обществени сгради. Сред тях са 3 детски градини, трафопост, както и приземния етаж на АГ-болницата във Варна.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Трима задържани след масов бой в София заради инцидент с каруца
Трима задържани след масов бой в София заради инцидент с каруца
Борисов за превозвачите: Това е пример, че с диалог се постигат успехи
Борисов за превозвачите: Това е пример, че с диалог се постигат успехи