НОВИНИ

​Триумфът на Софийската опера в Болшой театър в Москва

С 10-минутен аплауз и сълзи в очите, руската публика отговори на усилията на българските артисти. За вълненията от първата българска вечер в Болшой театър разказват Миглена Стойчева и Недялко Данов.

Миглена Стойчева
от Миглена Стойчева
11:51, 13.05.2018
Чете се за: 00:39 мин.
Още

Вълнението мотивира до краен предел всеки един от българските музиканти. И чудото наистина се случи. Усети се по тишината в залата, по притаилата дъх публика. Зад всичко това стои близо десетгодишен труд и особено интензивни преговори по всички детайли на гостуването през последните две години. С помощта и на българското посолство в Москва.

Бойко Коцев - извънреден и пълномощен посланик на България в Русия: И съм благодарен и на него, и на маестро Карталов, и на генералния директор на Болшой театър за самоотвержения труд, който положиха като подготовка през тези две години да дойдат с един много бораг, един уникално специфичен и интересен репертоар.

Точно тук в предверието на императорската ложа акад. Пламен Карталов слага подписа си под договора за гастрола на Софийската опера в Болшой театър.

Сложната организация на подобно амбициозно гостуване си е струвала. Показва го още първата реакция на руската публика

- Много силен спектакъл! Пламен Каталов е потресаващ оперен режисьор. Ние тук в Русия го наричаме българския Покровски.

Софийската опера направи отлично първо впечатление. Задачата е в следващите спектакли да го затвърди и да вдигне собствената си летва още по-високо.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
​Жителите на Панчарево и Кокаляне излязоха на протест
​Жителите на Панчарево и Кокаляне излязоха на протест
Започна ремонтът на пътя от Струмяни до бъдещия ГКПП Клепало с Македония
Започна ремонтът на пътя от Струмяни до бъдещия ГКПП "Клепало" с Македония