НОВИНИ

Тръмп отново поставя въпроса за изискванията към поста на президента в САЩ

Водещият кандидат за президентската номинация на Републиканската партия в Съединените щати Доналд Тръмп се върна към темата кой отговаря на изискванията за президент на страната. Милиардерът постави под въпрос произхода на Барак Обама и съпартиеца си Тед Круз.

bnt avatar logo
от Георги Петров
06:15, 06.01.2016
Чете се за: 00:35 мин.
По света

Тръмп заяви пред "Вашингтон Пост", че конкурентът му Тед Круз може да има проблеми, ако спечели номинацията на Републиканската партия, тъй като е роден в Канада. Предприемачът допълни, че просто повтаря слух по въпроса, който е чул, но това може да бъде голям проблем пред неговия съперник. Самият Круз отвърна шеговито, че най-добрият отговор на думите на Тръмп е смехът. Бившият телевизионен водещ нападна и действащия президент Барак Обама, като за пореден път го призова да докаже, че е роден в Съединените щати.

Междувременно кандидатът за номинация на демократическата партия Бърни Сандърс даде обещание, че ако бъде избран за президент, ще разбие в рамките на една година най-големите финансови компании в Съединените щати и ще ограничи банковите такси, плащани от потребителите. Сандърс обвини търгуващите на Уолстрийт в алчност, измама, непочтеност и арогантност и използва повода, за да нападне и конкурентът си сред демократите Хилари Клинтън, като заяви, че личните й връзки я правят неспособна да проведе по-твърда политика във финансовия сектор.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
В Кричим от Нова година има хора без вода
В Кричим от Нова година има хора без вода
Масов бой между чужденци в района на Лъвов мост, трима са леко ранени
Масов бой между чужденци в района на Лъвов мост, трима са леко ранени