НОВИНИ

Тръмп призова за единство в речта си "За състоянието на съюза"

Със седмица закъснение американският президент Доналд Тръмп произнесе годишната реч "За Състоянието на съюза" пред Конгреса. Още в първите минути на своето обръщение Тръмп призова законодателите към единство.

Ива Стойкова
от Ива Стойкова
07:01, 06.02.2019
Чете се за: 00:34 мин.
По света
тръмп призова единство речта състоянието съюза

Национално единство и инфраструктура - основни теми в речта на президента Доналд Тръмп "За състоянието на "Съюза".

Не бе подминат и чувствителният въпрос за имиграцията - Тръмп призова представителите на конгреса да работят заедно по него, но увери, че стена по границата с Мексико ще бъде изградена, защото, по думите му, това е единственият начин да се гарантира сигурността на САЩ. Именно финансирането на тази стена стана причина за частичната блокада на американското правителство и отлагането на годишната реч с една седмица.

Да отхвърлим политиката на отмъщение, съпротива и възмездие, призова Тръмп в първите минути от своята реч и апелира за сътрудничество и компромис.

Доналд Тръмп, президент на САЩ: Заедно можем да сложим край на десетилетия политическа безизходица. Можем да преодолеем старите разделения, да излекуваме старите рани, да изградим нови коалиции за бъдещето на Америка. Решението е наше. Призовавам ви да изберем величието.

Външнополитическите теми, сред които Китай и Близкия Изток, също присъстваха в речта за "Състоянието на съюза".

В Конгреса Тръмп бе аплодиран както от републиканците, така и от демократите, включително от председателката Нанси Пелоси.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Обсъждат в правната комисия промените в НК
Обсъждат в правната комисия промените в НК
Министърът на правосъдието ще представи доклад за делата срещу България
Министърът на правосъдието ще представи доклад за делата срещу България