НОВИНИ

Тръмп твърди, че плащането на мълчание за любовните афери не е нарушение

Американският президент заяви, че плащането на двете жени, които твърдят, че са имали сексуални връзки с него, не е нарушение на закона. Вчера бившият му личен адвокат призна пред съда, че Доналд Тръмп му е наредил да уреди въпроса с плащанията.

Биляна Бонева
от Биляна Бонева
12:29, 23.08.2018
Чете се за: 00:28 мин.
По света

Парите, които са дадени на двете жени за мълчанието им, не са били от средствата за предизборната кампания на Тръмп. Пред телевизия Фокс нюз американският президент обясни, че не става въпрос за никакво нарушение.

Доналд Тръмп, президент на САЩ: Парите от кампанията ми ли са? Не, те не са от кампанията ми, тези пари са мои.

Адвокатът Майкъл Коен се призна за виновен по 8 обвинения за данъчни и банкови измами, както и нарушения на законодателството за предизборното финансиране.

Той призна и за плащания на порноактриса и бивш модел на Плейбой, които твърдят, че са имали любовни връзки с Тръмп. За да не разкриват подробности от аферите си, двете жени са получили общо 280 хиляди долара.

Пред Фокс нюз Тръмп заяви, че ще разгледа въпроса с помилването на бившия шеф на предизборния му щаб. Пол Манафорт може да получи 80 години затвор, след като беше признат за виновен по 8 обвинения за данъчни и финансови измами.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Руши се къщата, в която е живял и творил Йордан Йовков във Варна
Руши се къщата, в която е живял и творил Йордан Йовков във Варна
Български студенти във Великобритания без нови условия въпреки Брекзит
Български студенти във Великобритания без нови условия въпреки Брекзит