НОВИНИ

Ципрас: В Отешево беше весело като на сватба

Връщайки се на гръцка територия след среща и обяд в Отешево от македонската страна на Преспанското езеро, гръцкият премиер Алексис Ципрас заяви, че атмосферата там е била много добра и е било "весело като на сватба", съобщава македонското издание "Независен весник".

bnt avatar logo
от Източник: БТА
18:24, 17.06.2018
Чете се за: 00:24 мин.
По света
ципрас отешево беше весело сватба

На въпрос къде е вратовръзката, която му подари македонският премиер Зоран Заев, Ципрас отговори, че я пази, но не си я е сложил.
"Храната беше прекрасна, езерото хубаво", каза Ципрас, като добави, че е щастлив за подписания днес договор за името на северната съседка и планира да посети Скопие.

За протестите по време на подписването на договора Ципрас каза, че организаторите очаквали милион души, а дошли около 5 хиляди, което може да се пренебрегне. Според информациите демонстрантите са пристигнали на протеста с 80 автобуса и 400 автомобила, а сред тях е имало най-много привърженици на крайнодясната партия Златна зора.

Агенция АНА-МПА отбеляза днес, че Ципрас е първият гръцки премиер, стъпил на територията на Бившата югославска република Македония.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Край на спора между Атина и Скопие за името на Македония
Край на спора между Атина и Скопие за името на Македония
Нова изненада: "Кръстоносците" спряха Бразилия (видео)
Нова изненада: "Кръстоносците" спряха Бразилия (видео)