НОВИНИ

Цветан Цветанов: Не искаме президентска република

„Не искаме президентска република“, заяви във Варна председателят на парламентарната група на ГЕРБ и зам.-председател на партията Цветан Цветанов. Цветанов отбеляза, че през всички тези години винаги, когато партията е обсъждала антикорупционно законодателство, е била с протегната ръка. На пленум на БСП Корнелия Нинова нарече предложението за антокорупционен закон на управляващата партия „имитация“.

bnt avatar logo
от Агенция „Фокус“
12:10, 02.09.2017 (обновена)
Чете се за: 00:44 мин.
По света
цветан цветанов искаме президентска република
Цветан Цветанов, председател на ПГ на ГЕРБ: Правили сме го заедно с всички парламентарни групи, които са били в парламента. Антикорупционният закон мина на първо четене в 43-тото Народно събрание. Беше пред гледане на второ четене в пленарна зала, поради определени текстове, които провокираха несъгласие в някои от политическите сили и предсрочно прекратяване на мандата на парламента, не можахме да го приемем. В момента най-лесно беше и ние като БСП да направим - народните представители да внесат законопроекта и да мине на съгласувателна процедура, с която да демонстрираме, че всъщност предлагаме нещо, което би могло да консолидира всички останали. Най-правилното, което бяхме предприели в този антикорупционен закон е да мине през процедура, която да даде възможност за по-широко обсъждане.

Цветан Цветанов обвини БСП, че са плагиатствали своето предложение за антикорупционно законодателство.

;

Министър-председателят Бойко Борисов пък заяви, че „една партия се оценява, когато е на власт“. Премиерът призова лидера на БСП Корнелия Нинова да се отрече от приетия през 2008 г., който според него оневинява корупцията.

Бойко Борисов, министър председател: През 2008 г. БСП приеха закон, с който оневиняват всяка корупция в държавата. Задължавам всички от МГЕРБ и ПГ на ГЕРБ да прочетат и научат този закон, защото той показва истинската същност на БСП.


Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Започват мащабни ремонти на шуменските улици
Започват мащабни ремонти на шуменските улици
БСП обсъжда антикорупицонното законодателство на пленум
БСП обсъжда антикорупицонното законодателство на пленум